Back to top

Millorar la inclusió, el repte del nou curs escolar a Reus

Avui, 6 de setembre, ha començat el nou curs escolar arreu del país i, per segon any, les escoles comencen el curs més aviat del que històricament es tenia establert

Nervis, il·lusió, i algun plor. Aquestes han estat les primeres sensacions que s'han viscut a l'Escola Pública Pompeu Fabra de Reus, aquest matí de dimecres, en el primer dia d'escola. Alumnes d'arreu del país han començat el seu primer dia de classe, un curs més. Aquí a Reus, en concret, des d'Infantil 3 fins a 4t d'ESO, són 15.482 infants i joves els que s'han matriculat en centres públics i concertats de la ciutat.

També és el primer curs escolar que inaugura el nou govern de Reus, que ha volgut acompanyar els alumnes en aquest primer dia d'escola. Han aprofitat la visita al centre educatiu per a mostrar que aquest sector és prioritari en les actuacions del nou govern de Sandra Guaita, ja que, asseguren, de l'educació en depèn el futur de la ciutat.

Menys segregació

Una de les principals novetats d'aquest curs escolar 2023-2024 és que la ràtio de les escoles públiques ha baixat de 20 a 19 alumnes, i se seguiran implementant accions per treballar contra la segregació escolar a la ciutat.

De fet, una de les primeres actuacions ve amb la matrícula viva: els alumnes que s'incorporin a escoles de la ciutat durant el curs seran distribuïts per contribuir a evitar aquesta segregació. De fet, s'espera que la xifra rondi els 300 estudiants que arribin al llarg de l'any escolar.

Des de l'Ajuntament esperen també poder impulsar zones d'ombra al llarg del curs perquè les escoles puguin esdevenir refugis climàtics, així com tirar endavant el servei de Patis Oberts Dinamitzats.

Paraules clau:

Notícies relacionades