Back to top

Miquel Escudero, un poeta reusenc desapercebut

Aquest dilluns el poeta reusenc Miquel Escudero hauria fet 75 anys. Coincidint amb la data del seu aniversari, el descobrim de la mà d'Antoni Nomen, qui ens en desgrana la seva persona i obra des del barri Gaudí, on va viure i on hi té una plaça al seu nom.

Miquel Escudero era un poeta desmesurat. Així de contundent es mostra Antoni Nomen, estudiós d'aquest reusenc que aquest dilluns hauria complert 75 anys. Amb una expressió abarrocada, Escudero va escriure una cinquantena de poemes que amb el temps, han anat quedant oblidats. Una situació que ara Nomen vol evitar, amb la propera publicació d'un llibre amb la biografia d'aquest poeta reusenc d'ascendència gitana.

Poeta gitano 

Malgrat el seu origen, Escudero no en va fer mai gala, sinó que va centrar la seva obra en la natura i la religió. Ara bé, Escudero va destacar per ser un home d'extrems; es declarava anarquista, però alhora, era una persona religiosa amb una angoixa apocalíptica.
Actualment, a la ciutat de Reus només hi ha dos punts públics amb el nom d'aquest poeta, un al barri Gaudí i l'altre, al barri Sant Jordi.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades