Back to top

El mite de la llibertat de García Lorca arriba al Fortuny

Mariana Pineda, l'obra del dramaturg granadí Federico García Lorca s'ha representat aquest divendres al Teatre Fortuny. La història de la dona liberal que va perdre la vida per la llibertat i la igualtat ha acollit prop de 600 espectadors.
Una imatge de la representació de Mariana Pineda al teatre Fortuny.

Així és la intensitat que ha desprès la protagonista, interpretada per l'actriu Laia Marull. Viuda i mare de dos fills petits, Mariana Pineda va ser acusada de brodar una bandera liberal al segle XIX, durant la segona restauració de l'absolutisme a Espanya. Mariana va negar-se a delatar els seus còmplices i va ser condemnada a mort.

El granadí García Lorca va encarregar-se de recuperar la història d'aquesta dona que, per mantenir els seus ideals fins al final, es va convertir en víctima i màrtir de la causa liberal.

Sota la direcció de Javier Hernández-Simón, actors i actrius han interpretat la passió i l'entrega dels personatges amb petites pinzellades de cant. Una nova adaptació de l'obra que va estrenar-se per primera vegada el 1927. També el ball flamenc i la cultura taurina han pogut traslladar el Teatre Fortuny a l'Andalusia del segle XIX. Un teatre Fortuny que ha tancat la taquilla aquest divendres amb una assistència satisfactòria, amb prop de 600 espectadors.