Back to top

Mobilització contra el tancament dels espais culturals

Indignació del sector cultural davant les noves mesures anticovid que obliguen, des d'aquest divendres, tancar novament els espais culturals. Consideren injustificada la mesura, i reivindiquen la cultura com a bé essencial i un dels motors econòmics del país.

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dissabte al vespre davant la Casa Rull, seu de l'Institut Municipal Reus Cultura, per exigir que es reobrin els espais culturals. Els concentrats, membres de diverses entitats culturals de Reus, i de diferents disciplines artístiques, no entenen perquè, "un cop més es criminalitza la cultura, tot i haver-se demostrat que és segura".

Una mobilització improvisada

La convocatòria de la concentració ha estat espontània. S'ha fet a través de les xarxes socials després que a altres ciutats de Catalunya, com Tarragona o Barcelona, s'organitzessin actes en contra les mesures imposades pel Govern Català en l'àmbit cultural. El nou tancament arriba tan sols un mes i mig després que espais com teatres i centres culturals recuperessin novament l'activitat. Representants del sector afirmen que són conscients de la complicada situació sanitària, però alerten que si el tancament s'allarga molts dies no ho podran resistir, malgrat el pla de rescat anunciat pel Govern, un pla que consideren "insuficient".

Paraules clau:

Notícies relacionades