Back to top

El model del contracte programa serveis socials evoluciona

Més professionals i més pressupost. Aquestes són les dues línies d'evolució del contracte programa serveis socials, cofinançat per la Generalitat de Catalunya. Per primer any, s'incorpora la figura dels administradors, tot apostant per la creació de nous llocs de feina i també per la divisió de tasques entre els professionals.
ssocials

El model del contracte programa serveis socials canvia amb la voluntat de ser més eficaç a la capital del Baix Camp. Per aquest motiu, s'incrementa la partida pressupostària fins arribar als quasi tres milions d'euros. Un capital que permetrà incorporar noves figures com la dels administradors, els quals permetran que els professionals de treball social s'ocupin únicament de les seves tasques i es reparteixin d'una manera més equitativa, tal com destaca Francesc Tarragona, director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona.

La contractació de nous professionals no representarà una xifra tancada, sinó que serà flexible en funció de les necessitats de cada ens local. De la mateixa manera, actua el pressupost, que s'adapta a cada municipi.

En relació al bloqueig estatal als comptes de la Generalitat, des de Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies s'assegura que no afectarà a aquest programa. En canvi, sí que afecta a entitats, en el cas reusenc, a l'associació de familiars de malalts mentals doctor Francesc Tosquelles. En relació al programa de contracte programa serveis socials, properament es presentarà al ple, on es votarà i en cas favorable, es signarà el contracte amb la Generalitat.

Paraules clau: