Back to top

Multes a nou activitats de Belianes per desatendre els requeriments legals

JONATÁN SORIANO

L'Ajuntament de Cambrils ha multat nou activitats del polígon Belianes per no presentar la documentació requerida a temps. Les sancions serien de 6.000 euros cadascuna, segons la Federació d'Empresaris de Cambrils, que ha fet una crida per complir la normativa. D'altra banda, l'entitat ha anunciat que l'Ajuntament té previst obrir un nou accés a la part sud del polígon per als camions de bombers, que ara mateix tenen dificultats per accedir en cas de necessitat. 

En la sessió de l'últim ple, corresponent al mes de març, el regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils, Joan Maria Artigau, va anunciar la imposició de multes a nou activitats del polígon industrial Belianes, després que aquestes no haguéssin presentat res de la documentació que se'ls hi demanava. Un fet que ha confirmat la Federació d'Empresaris de Cambrils, FECAM, que justifica les sancions en base a l'incompliment dels requeriments que l'anterior Ajuntament va posar en marxa al desembre de 2014 en forma de quatre paquets de terminis trimestrals però ampliables, i l'últim dels quals conclou el pròxim mes de juny. Tot i això, la FECAM assegura no estar d'acord amb la quantitat de les multes, que segons defensa ascendeix a 6.000 euros, i demana a l'Ajuntament que assumeixi la seva responsabilitat en l'estat del polígon. "Tot el polígon està fora de la llei i l'Ajuntament també té responsabilitats subsidiàries", explica Victorià Luque, president de la FECAM. 

Els empresaris també demanen a l'Ajuntament més flexibilitat en el procés de revisió tècnica de les instal•lacions del polígon. Segons asseguren, les inversions que han d'afrontar van des dels 12.000 euros fins els 60.000 euros. Unes xifres que, tal com creuen, són difícils d'assumir per a bona part de les activitats residents al polígon. "Seria inviable tornar a fer de nou tot un polígon que està feta de fa quaranta anys", defensa Luque. 

D'altra banda, l'entitat explica que l'Ajuntament té previst obrir un nou accés a la part sud del polígon per als camions de bombers, que fins ara trobaven a faltar un espai adequat per a fer maniobres a la zona. Una mesura que la FECAM valora positivament però que demana amb celeritat.