Back to top

El Museu de Reus exposa els últims olis de Palau Ferré

Els tres olis, de grans dimensions, es poden veure al Museu de Reus fins al 18 de gener
museu reus

El magatzem del Museu de Reus exposara tres peces del pintor cubista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) que es poden veure des d’aquest dilluns, 9 de desembre al Museu de Reus, a la sala d’exposicions temporals del raval de Santa Anna, núm. 59.

noia barret palla

Tres olis de grans dimensions

L’any 1974, Maties Palau Ferré pintaria els seus darrers olis, abans d’abandonar aquesta tècnica pictòrica per passar a unes renovades tintes xineses de creació pròpia. Tres  d’aquests últims olis són els que es poden veure al Museu de Reus. Noia amb síndria, Noia amb barret de palla i Noia amb vestit vermell són tres quadres de grans dimensions, de dos metres d’alçada cadascun, en què l’artista plasma sobre la tela tres variants de la seva característica figura femenina d’ulls ametllats, acompanyada de fruita o elements decoratius. El rostre, el cromatisme i la mirada d’aquests darrers olis tenen una expressió més reflexiva.

noia sindria

Llibret explicatiu de Jordi Cervera

El context personal en què van ser pintats ho explica. La mostra s’acompanya d’un llibret explicatiu, amb al reproducció de les obres, i on s’hi inclou un article del periodista reusenc Jordi Cervera.   Així, s’ha publicat la biografia de Palau Ferré a El pintor que cremava els seus quadres (Editorial Gregal, 2019) i aquest estiu el periodista Màrius Serra es va inspirar en els seus quadres per un joc participatiu a les xarxes socials en què buscava les muses de Palau Ferré. Com el Museu de Reus, també aquests darrers mesos el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu d’Història de Girona n’estan exposant pintures. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades