Back to top

Música tradicional i glosses al Ball d'Hivern de Sant Sebastià

La plaça del Castell ha viscut aquest dissabte una nova edició del tradicional Ball d'Hivern en honor a Sant Sebastià. La festa que les entitats Carrutxa i l'Aula de Sons van recuperar ara ja fa sis anys ha comptat amb una cercavila de música improvisada, sopar popular, rifes i balls folk
Músics davant d'un comerç de Reus

Aquesta tarda de dissabte, els comerciants de Reus han esperat a la seva porta la tradicional cercavila del Ball d'Hivern.

Per sisè any consecutiu, l'Aula de Sons i Carrutxa han celebrat la històrica festa Major d'hivern, que se celebrava pels volts de Sant Sebastià i ara fa sis anys van decidir recuperar-la.

El primer acte de la festa ha estat la cercavila, on diversos músics dediquen glosses a les botigues de manera improvisada, amb un to satíric i vinculades a l'actualitat.

Sopar i ball per tothom

Al llarg d'aquesta ruta pels carrers de Reus, la cercavila ha anat recollint els obsequis que proporcionen els comerços i que més tard, han sortejat en les rifes de la nit, durant el ball folk.

Després del sopar, ha arrencat el ball folk. Aquest comença amb la subhasta d'una coca. El que se l'emporta tria una parella i té l'honor de començar el ball. Jotes, pasdobles o balls en rotllana, com el ball francès, han estat els protagonistes de la vetllada, que ha estat amenitzada per l'agrupació musical "Quin folk que fa". Gent de totes les edats ha gaudit de la festa.

Paraules clau:

Notícies relacionades