Neix el projecte "Soulfood" per evitar el malbaratament alimentari
Un 26% de les verdures i hortalisses que es produeixen cada any a Catalunya es desaprofiten abans de poder-se comercialitzar. Així ho constata un estudi publicat per la Universitat Autònoma de Barcelona on també s'assenyala que aquest malbaratament de productes és evitable en un 61% dels casos. De fet, reduir i evitar aquest malbaratament alimentari és, avui dia, una de les necessitats més urgents que tenim com a societat.
Amb la voluntat de posar el seu granet de sorra, la Diputació de Tarragona, juntament amb vuit socis més, ha impulsat el projecte "Soulfood", que té com a objectiu buscar solucions tecnològiques que ajudin a evitar aquest malbaratament.
El projecte compta amb un pressupost de més de 800.000 €, dels quals un 90% són finançats pel Fons Social Europeu Plus i el 10% restant pels impulsors del projecte. Entre aquests socis s'hi troben l'Ajuntament de Reus, el Hub Foodtech&Nutrition, el Clúster TIC Catalunya SUD, la Fundació Espigoladors i diversos referents en el sector de la innovació agroalimentària de Lituània, Romania i Grècia.
Tot i que la iniciativa ha donat el tret de sortida aquest dimarts, fins dintre de dos anys no es començaran a veure resultats. De moment, però, aquest dijous i divendres, els tècnics de les diferents institucions sòcies, tant locals com internacionals, es trobaran a Reus per planificar i desenvolupar els diferents paquets de treball i activitats previstes.