Back to top

Neix el projecte "Soulfood" per evitar el malbaratament alimentari

Es tracta d'una iniciativa que s'ha pogut tirar endavant gràcies al Fons Social Europeu Plus. De moment s'està començant a treballar i fins dintre de dos anys no es posarà en funcionament.

Un 26% de les verdures i hortalisses que es produeixen cada any a Catalunya es desaprofiten abans de poder-se comercialitzar. Així ho constata un estudi publicat per la Universitat Autònoma de Barcelona on també s'assenyala que aquest malbaratament de productes és evitable en un 61% dels casos. De fet, reduir i evitar aquest malbaratament alimentari és, avui dia, una de les necessitats més urgents que tenim com a societat.

Amb la voluntat de posar el seu granet de sorra, la Diputació de Tarragona, juntament amb vuit socis més, ha impulsat el projecte "Soulfood", que té com a objectiu buscar solucions tecnològiques que ajudin a evitar aquest malbaratament.

El projecte compta amb un pressupost de més de 800.000 €, dels quals un 90% són finançats pel Fons Social Europeu Plus i el 10% restant pels impulsors del projecte. Entre aquests socis s'hi troben l'Ajuntament de Reus, el Hub Foodtech&Nutrition, el Clúster TIC Catalunya SUD, la Fundació Espigoladors i diversos referents en el sector de la innovació agroalimentària de Lituània, Romania i Grècia.

Tot i que la iniciativa ha donat el tret de sortida aquest dimarts, fins dintre de dos anys no es començaran a veure resultats. De moment, però, aquest dijous i divendres, els tècnics de les diferents institucions sòcies, tant locals com internacionals, es trobaran a Reus per planificar i desenvolupar els diferents paquets de treball i activitats previstes.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades