Back to top

El perfil dels nous manifestants independentistes

Són joves, molts d'ells menors d'edat. Es tapen la cara per protegir la seva identitat i els dirigents de l'Esquerra Independentista del Camp, els protagonistes de les manifestacions més contundents a favor dels drets humans a Tarragona en els darrers anys, admeten que no els coneixen.
manifestants

El jovent ha dit prou. I ho està dient de forma contundent. Aquest dimecres, a Reus, s'han vist per primer cop en molt de temps les porres dels Mossos d'Esquadra. Unes porres que han colpejat controladament un reduït grup de manifestants que, concentrats a les portes de la comissaria de la Policia Nacional, intentaven provocar els agents de la policia catalana i desencadenar un episodi de càrregues contra la multitud

L'Esquerra Independentista reconeix que no sap qui són

Tot plegat després que un dels manifestants, ajudat per dues persones més, llencés una tanca en fins a dues ocasions contra els agents dels Mossos d'Esquadra que custodiaven les portes de la comissaria de la Policia Nacional a Reus. El col·lectiu que aquest dimecres ha trencat el cordó policial i s'ha encarat als agents de la policia són joves, molts d'ells menors d'edat. No responen davant de cap moviment, entitat o associació. I fins i tot l'Esquerra Independentista reconeix que no sap qui són. 

joves

Jovent alçat

Com en totes les manifestacions, els que protagonitzen els actes més contundents són una minoria. Aquest dimecres eren poc més d'una vintena. I en veure la seva actitud, els manifestants històrics de la ciutat van fer un pas enrere, evidenciant que l'actitud era d'un petit sector de la manifestació. Tot plegat va provocar, fins i tot, que quan els joves van trencar el cordó policial i en veure que la multitud no els seguia, els insultessin i els titllessin de "traidors". Van ser pocs els que es van quedar davant la policia atiant el foc, i en veure que el dispositiu policial es reforçava amb l'arribada de diversos cotxes de Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, van marxar depressa i la convocatòria es va dissoldre ràpidament, evitant tot tipus d'incidents. 

joves

Com déiem, però, la gran majoria del jovent alçat no són violents. Al matí van protagonitzar una imponent manifestació pels carrers de la ciutat amb càntics festius i reivindicatius. Van tallar les vies del tren, com s'ha fet fins a tres ocasions durant aquesta setmana, però en cap cas van buscar provocar la policia catalana o la Guàrdia Urbana. 

Els Mossos, sense voluntat de reiterar episodis de violència

Davant les imatges que arriben de molts indrets de Catalunya de l'actuació de la policia catalana vers alguns manifestants pacífics, els Mossos d'Esquadra de Reus mantenen un to molt més seré. Durant la manifestació d'aquest dimecres es van evitar enfrontaments directes amb els manifestants, i els agents només van respondre quan se'ls va atacar amb tanques. Fins i tot en aquest punt es va mantenir la calma i simplement es va rebutjar el grup de joves que havien comès l'acció. 

Un agent de la Policia Nacional va irrompre al ben mig dels Mossos i va començar a pegar amb la porra a tots els manifestants que allà es trobaven. Fins i tot els que havien actuat de forma pacífica en tot moment. Els agents de la policia catalana el van retirar tranquil·lament i van restaurar la normalitat a l'operatiu, per bé que van haver de continuar aguantant els insults i els objectes que alguns manifestants tiraven, entre d'altres, botelles d'aigua. 

Paraules clau:

Notícies relacionades