Back to top

El paddle surf està de moda

45 esportistes han participat a la competició de paddle surf que ha tingut lloc aquest dissabte a la platja del Cavet de Cambrils. La prova forma part de la SUP Challenge que estan organitzant diverses escoles nàutiques de la Costa Daurada. I és que en els últims anys, l'interès per aquest esport va en augment.
planxa marítima

Últimes instruccions dels organitzadors sobre els detalls del recorregut. Els participants s'apropen a l'aigua, pugen a la taula de surf, i remen per situar-se a la línia de sortida.

N'hi ha que són uns experts. D'altres viuen per primera vegada l'experiència de competir en paddle surf. Però més enllà de la competició, tots coincideixen en què han vingut a passar una bona estona i gaudir del mar, mentre fan exercici. Es tracta d'un esport que està en auge. Com diu l'Ernest Badia, organitzador de la competició, "està en augment des de fa 3 o 4 anys, i és un esport que està de moda"

Tenir equilibri, saber nedar, i estar més o menys preparat físicament són les claus per poder practicar aquest esport. Avui les condicions marítimes i meteorològiques són favorables.

Ara bé, informar-se adequadament abans de practicar el paddle surf i tenir una formació mínima són essencials per a la seguretat de l'esport, com ens recorda el guanyador en la categoria d'inflables, Carles Alsina. Tot i així, Badia ens afirma que "en aquest esport el risc és mínim". En la prova hi han competit tres categories, la dels inflables, la més popular, la de taules rígides, "all round", i la "race", la categoria reina.

Notícies relacionades