Back to top

El paisatge de la col·lecció Thyssen, al CaixaFòrum Tarragona

Fins al 21 d’abril el CaixaFòrum Tarragona acull l’exposició ‘Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. Paisatges a la col·lecció Carmen Thyssen’. Una mostra que repassa l’evolució del paisatge a la pintura durant 100 anys, des del naturalisme fins a les avantguardes. La mateixa baronessa Thyssen ha visitat Tarragona per donar el tret de sortida a l’exposició.

52 obres són les protagonistes de la mostra ‘Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. Paisatges a la col·lecció Carmen Thyssen’. Una exposició que pretén fer un recorregut per la història del paisatge en la pintura catalana i europea a través d’obres d’artistes catalans (com Urgell, Rusiñol, Miró o Tàpies), i també d’estrangers (com Monet, Matisse o Rousseau).

Les obres formen part de la col·lecció Carmen Thyssen i han estat seleccionades, en gran part, per la mateixa baronessa. De fet, explica que en totes les exposicions que ha organitzat ha donat especial importància a les pintures d’artistes catalans, tot i que assegura que tots els quadres tenen una màgia única.

L’exposició està dividida en cinc àmbits, des del naturalisme fins a les avantguardes, i vol mostrar els diàlegs i les influències dels artistes catalans amb altres pintors del seu temps.

La mostra, que es podrà visitar fins al proper 21 d’abril al CaixaFòrum Tarragona, ja s’ha pogut veure a Girona esdevenint tot un èxit. En 3 mesos va rebre més de 40MIL visitants.