Back to top

El Port de Tarragona i l'AEQT impulsen un nou clúster químic per posicionar-se internacionalment

El Port i l'Associació Empresarial Química de Tarragona s'han unit per impulsar un nou Clúster químic, el ChemMed Tarragona, que neix per tal de projectar el sector químic, industrial, logísitc, acadèmic i cièntific del territori. D'aquesta manera volen posicionar-se internacionalment i avançar-se a les tendències del futur. La presentació oficial tindrà lloc demà a Tarragona i comptarà amb la presència del president de la Generalitat Artur Mas i la Ministra de Foment, entre altres autoritats de la demarcació.

Crear riquesa, llocs de treball i atraure noves inversions. Aquest són els objectius del ChemMed, el clúster químic Meditarrani impulsat per l’Associació Empresarial Química de Tarragona, l’aeqt, i el Port de Tarragona. Una unió que posarà 300 hectàrees a disposició de les empreses químiques amb la finalitat de promoure l’ocupació dels espais disponibles i guanyar projecció internacional, tenint en compte la ubicació estratègica d’aquesta indústria al territori.

El sector químic i portuari aposten consolidar infraestructures en lloc d’apostar pel creixement. A més des de l’AEQT i el Port de Tarragona han insistit que aquesta és una estratègia per tal d’anticipar-se al futur del sector químic, davant de l’amenaça d’Estats Units per liderar l’exportació de gas. El president del Port ha reiterat que es tracta d’una iniciativa única que s’impulsa sota el paraigües de la petroquímica, un sector que genera uns 13.000 llocs de treball directes i 35.000 indirectes. Durant la presentació d’aquest dijous al matí els dos agents han anunciat que compten amb un pressupost mínim per impulsar aquesta incitava i que de moment treballaran amb els equips tècnics que ja formen part, tant del Port de Tarragona com de l’AEQT.