Back to top

Primer plenari per mesurar les forces

Govern i oposició han sentat les bases pel que es preveu un mandat tranquil i sense grans enfrontaments. Carles Pellicer, amb una còmode majoria, ha pogut tirar endavant sense cap ensurt les qüestions que hi havia sobre la taula, en el primer ple ordinari del mandat.
Ple Reus juliol

Primer ple ordinari. Els regidors han anat prenent possició dels seus escons amb tranquil·litat. No serà habitual al llarg del mandat que els plenaris es facin el divendres. De fet, el pròxim ja es farà dilluns a la tarda, com en l'anterior mandat. Un ple que ha servit per veure per primer cop com s'articula el govern i com intenta imposar-se l'oposició. Junts, Esquerra i ARA s'han repartit les intervencions de forma punderada i a l'altre costat, el PSC, Ciutadans i la CUP han intentat posat contra les cordes els tres grups que lideraran l'Ajuntament.

El govern fiscalitzarà els pisos turístics

Precisament, els darrers, han protagonitzat un dels debats més intensos del plenari. No s'ha aixecat en cap moment el to, però sí que s'ha endurit la crítica política en un dels temes que centraran bona part del mandat: l'habitatge. Edgar Fernández ha acusat el govern de mirar cap un altre costat mentre alguns pisos es converteixen en turístics a esquenes de la llei i l'Ajuntament. Ha criticat que hi ha més pisos turístics que socials i que cal un cop d'efecte per impedir que la gent amb dificultats econòmiques es vegin abocades al carrer. Fernández ha arribat a acusar el govern d'actuar amb una doble vara de mesurar.

Segons la crítica de la CUP, dels 180 pisos turístics que hi ha a la ciutat, 60 no estan registrats. També critiquen que s'hagi incrementat exponencialment en els darrers anys, un fet que demostra que els pisos buits es poden dinamitzar, que és el que reclama el partit.

El govern, a través de la regidora d'Habitatge, Teresa Pallarès, els ha respost que estan disposats a escoltar qualsevol proposta. Pallarès nega que hi hagi denuncies o crítiques sobre l'ús il·lícit de pisos turístics, i posa en dubte les dades de la CUP. Ara bé, assegura que fiscalitzarà la situació i s'avé a fer una comissió d'habitatge a finals de setembre per abordar la qüestió.

Més enllà d'aquest tema, el plenari també ha servit per aprovar inicialment la modificació urbanística que ha de permetre ampliar el Parc de Bombers de Reus; així com el nou planejament per reconvertir el solar de la Sedera, al passeig Misericòrdia, en un supermercat.

Héctor Fort, nou regidor

Al plenari d'aquest divendres ha pres possessió Héctor Fort, nou regidor del PSC en substitució de Rai Ferré. Aquest ha estat un dels primers punts en l'ordre del dia, en el marc de les mocions d'alcaldia, en les quals també s'ha aprovat la modificació del nombre de membres de les comissions informatives que correspon a cada grup municipal. Es passa d'11 a 13 membres, el que permet una millor punderació dels integrants de les comissions. Per acabar, també s'ha aprovat la concessió de la Menció Honorífica Municipal a la Confraria dels Sants Justs i Pastor, la Confraria de la Verònica de Reus i la Colla Musical Els Tranquils.