Back to top

Primera nevada de l'hivern a Prades

Primera nevada de l'hivern a Prades. La pertorbació que ens ha creuat la nit i matinada de dissabte ha portat gruixos de neu importants al prelitoral tarragoní, amb una cota de neu que s'ha situat entre els 600 i 700 metres. A Prades, al Baix Camp, s'hi han acumulat fins a 15 centímetres de neu.
neu

Batalles de boles de neu, nens baixant amb els trineus o fent elaborats ninots de neu... Prades s'ha llevat amb gruixos de neu de fins a 15 centímetres, i han estat molts els visitants que hi han anat atrets per la nevada, la primera d'aquest hivern. Si bé les previsions indicaven que la neu podia arribar a les zones més altes del Baix Camp i el Priorat, ahir hi havia molta gent que no s'ho pensava, o si més no, amb aquestes quantitats. Molts habitants de Prades, com el Josep Mariné o l'Eugeni Coll, ens diuen que els ha sorprès el gruix de neu acumulat. Coll ha afegit que "aquesta neu anirà molt bé pels camps, per les reserves d'aigua i perquè el fred mata portadors de futures malalties".

Les llevaneus de la Diputació han estat treballant des de primera hora del matí i no s'ha hagut de tallar cap carretera.

Molts ja tenien ganes de neu, i el fet que hagi caigut la matinada de dissabte seguit d'un dia esplèndid, ha incrementat el nombre de curiosos que s'han apropat a la població. Malgrat la feina afegida, el sector de la restauració ha estat un dels més beneficiats.