Back to top

El Priorat, líder en reciclatge a la demarcació

Mentre que el Priorat s'ha posicionat com la millor comarca de la demarcació de Tarragona pel que fa al reciclatge, el Baix Camp continua molt per sota de la mitjana catalana. És el que s'extreu de l'informe de dades estadístiques de residus municipals al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre
Josep Maria Tost durant la presentació de les dades estadístiques de residus municipals al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

"S'ha de millorar". Aquesta ha estat la frase més repetida pel director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, durant la presentació de les dades estadístiques de residus municipals a la demarcació de Tarragona.

Malgrat que la recollida selectiva a les comarques del Camp de Tarragona s'ha incrementat en un 6,3%, situant-se en un 38% aquest 2018, encara es troba molt per sota del que estableix la Unió Europea per a l'any 2020, en què s'haurà d'assolir el 50%.

Reus i Tarragona no han fet els deures

En aquest sentit, Tost s'ha mostrat molt contundent amb els municipis de la demarcació on se superen els 60.000 habitants, sent Reus i Tarragona els que més han de millorar, amb xifres que se situen en un 29,86% i un 32,52% respectivament.

Tanmateix, Tost destaca els mals resultats que han obtingut la majoria dels municipis turístics.

Roda de premsa de les dades estadístiques de reciclatge

L'orgànic representa el 40% dels residus d'una llar

D'altra banda, les comarques que se situen al nord de la demarcació són les que compten amb unes xifres de recollida selectiva més elevades, sent el Priorat la millor de totes amb un 59, 5%. De fet, aquesta és l'única comarca del Camp de Tarragona que s'acosta a la mitjana desitjada pel que fa a la fracció orgànica.

Finalment, Tost s'ha mostrat contundent i ha assegurat que encara queda molt per fer i de manera urgent. Per aquest motiu, encomana als municipis a elaborar plans locals per determinar quina és la millor manera d'incrementar la recollida selectiva en cadascun d'ells.