Back to top

El PROCICAT aixeca el límit de deu persones en les trobades socials

Aquest dimecres també s'han aprovat les condicions amb les quals obrirà el sector de l'oci nocturn a partir del dilluns 21 de juny.

El PROCICAT ha aprovat aquest dimecres un nou paquet de mesures que entraran en vigor el pròxim dilluns 21 de juny. Es tracta d'un paquet que, sobretot, aborda la reobertura de l'oci nocturn, però que també afecta la resta de situacions. Segons Meritxell Masó, la secretària general de Salut, la situació epidemiològica permet ara "buscar un equilibri" entre la lluita contra la COVID "i la normalització de la vida de les persones". 

Mesures generals

Així doncs, segons els responsables de Salut i de Protecció Civil, el PROCICAT ha aixecat el límit de deu persones per a les reunions socials. Això ara passa a ser una recomanació que en cap cas afecta els convivents. 

En l'àmbit de la restauració, s'incrementa el nombre de comensals en exteriors. A partir d'ara poden ser 10 persones per taula o grup de taules. A l'interior es manté el límit en sis. El que també es redueix és la distància que hi ha d'haver entre taules: fins ara era de dos metres i a partir de dilluns passarà a ser d'1,5 metres. 

A més de l'àmbit de les trobades també hi ha hagut canvis en els horaris i limitacions d'altres tipus de locals i activitats. En el cas de sales de jocs, casinos i bingos, podran tancar a la una de la matinada. Fins ara havien de fer-ho a les 10. També s'amplia l'aforament al 50% de les activitats esportives en llocs tancats i sense ventilació, per bé que sempre caldrà fer aquesta activitat amb mascareta exceptuant les piscines. Pel que fa a les entitats que celebren assemblees s'incrementa fins a mil el nombre de persones que poden participar-hi en interiors i fins a 3.000 en el cas d'espais oberts o bé amb ventil·lació reforçada.

A més, també es permeten els espais habilitats per al ball a les festes majors, com poden ser envelats. 

Mesures en el sector de l'oci nocturn

oci nocturn festa discoteca concert

Segons el PROCICAT, l'oci nocturn podrà reobrir el 21 de juny. Els locals i discoteques podran fer-ho fins a les 3.30 h de la matinada. Amb tot, s'ha redactat un paquet de mesures explícites per aquest sector que, com a mínim, tindran una vigència de 15 dies:

Es permet obrir l'espai de ball i el consum sempre que es garanteixi una distància de metre i mig en caràcter general. Això permetrà consumir en taules i també a la barra si es manté aquesta distància. Les discoteques que tinguin capacitat per a més de mig miler de persones han de vendre les entrades al local de forma anticipada i així registrar la llista de clients. En el cas de locals amb menor aforament, ho poden fer de forma manual. Sigui com sigui cal garantir que les dades es mantenen durant un mes per tal de, en cas de brot i detecció de contagis, poder-ne fer la traçabilitat sense problemes. 

Tot plegat, segons el doctor Joan Colom, sub-director general de Drogodependències de Salut, per lluitar també contra l'oci no regulat. Diu Colom que "si no obrim l'oci nocturn regular i regulat, molta gent jove que ha patit la pandèmia, en un moment i en un entorn de normalitat com l'estiu utilitzaran les vies alternatives que, encara que prohibides, no deixen de celebrar-se cada setmana". Colom fa referència a les botellades i a les festes il·legals que s'han reiterat arreu del país. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades