Back to top

El PSC denuncia el tancament de dos nous grups a les escoles de Reus

Des de l'Ajuntament s'indica que el Consell Escolar Municipal demana baixar la ràtio a les escoles
El PSC denuncia el tancament de dos nous grups a les escoles de Reus per al curs vinent

El PSC denuncia el tancament de dos nous grups a les escoles de la ciutat per al proper curs 2018-2019 (IMATGES) Segons expliquen els de la plaça del Castell, amb aquestes ja s'haurien tancat 11 grups des que Pellicer és alcalde. Des del Grup Municipal Socialista s'anuncia la recollida de signatures i una moció per al proper ple per pressionar a la Generalitat perquè no es tanquin més grups a les escoles públiques de la ciutat.

El PSC demanarà informació sobre els motius d'aquesta reducció però ja avança que la davallada de la natalitat no pot servir com excusa per tancar noves aules. Segons Martín, la reducció de grups ha afavorit determinades escoles però n'ha perjudicat d'altres per això remarca la necessitat d'enllestir el nou mapa de zonificació escolar per evitar l'estigmatització d'algunes escoles.

 

El Consell Escolar Municipal demana baixar la ràtio de les aules escolars

Per la seva part, des de l'Ajuntament  s'informa que el Consell Escolar Municipal (CEM) de Reus es va reunir aquest dimarts a la tarda per tractar diferents aspectes de l'àmbit educatiu reusenc. Entre les qüestions abordades s'ha decidit sol·licitar al Departament d'Ensenyament que es revisin a la baixa les actuals ràtios d'ocupació de les aules als centres reusencs tant de primària com de secundària, d'acord amb les previsions d'evolució de l'escolarització que es desprenen del padró (reducció de 64 infants a P3 el proper curs). En aquest sentit, la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, s'ha compromès a traslladar per escrit en els pròxims dies aquesta petició als serveis territorials d'Ensenyament.