Back to top

El PSC vol l'alcaldia compartida en un govern d'esquerres

El PSC de Reus vol estar a l'alcaldia i està disposat a ser-hi a través d'un govern d'esquerres. El candidat, Andreu Martín, considera just compartir alcaldia amb Noemí Llauradó en un govern en el qual també hi hauria de ser la CUP hi fos present. La pilota del govern alterantiu de Reus és a la teulada d'ERC.
PSC Reus

Nou capítol capítol en la cursa per formar govern a Reus. El socialista, Andreu Martín, s'ha mostrat disposat conformar un govern d'esquerres que desbanqui l'actual liderat per Carles Pellicer. S'aferra a les declaracions de Noemí Llauradó, en les quals assegurava que volia ser alcaldessa de la ciutat. Ambdues formacions han tret sis regidors en els comicis d'aquest diumenge i només els separen un centenar de vots. Per això Martín considera que "no seria descabellat negociar una alcaldia compartida". 

El PSC considera molt valent el gest de la CUP d'aquest dimecres en el qual s'oferia a ERC per fer alcaldessa a Noemí Llauradó: "de les tres forces d'equerres, la CUP és la que semblava que més difícil ho havia de posar. Saben el que volen i saben que en un govern d'esquerres ho poden aconseguir". 

Obert a tot

Andreu Martín també ha criticat a Carles Pellicer perquè aquest només ha donat senyals de contemplar l'actual tripartit que ha governat la ciutat i no ha tingut en compte el pes dels socialistes al futur consistori. Amb tot, s'ha reunit amb el batlle per escoltar-lo. Rebutja la seva actual proposta (de formar part d'un acord estratègic de ciutat) però no tanca cap porta, tot i que ho veu complicat i prefereix l'alternativa d'esquerres. 

A la vegada, Martín assegura que no està disposat a entrar en un nou govern 'a qualsevol preu'. Han posat per davant les polítiques socials i un projecte de ciutat 'per avançar'.