Back to top

Puigdemont: "El judici del procés és contra tot el país"

Carles Puigdemont ha presentat aquest vespre al Centre de Lectura el seu llibre ‘La crisi catalana’. Ho ha fet per videoconferència, en un acte conduït per la diputada de Junts per Catalunya, Teresa Pallarès, i la regidora del PDeCAT a Reus, Montserrat Vilella, que també ha estat diputada al Parlament.
Carles Puigdemont, per videoconferència, a la presentació d'aquest dilluns

Al voltant de 150 persones han assistit aquest dilluns al vespre a la presentació del llibre de Carles Puigdemont, ‘La crisi catalana’. Un reguitzell de reflexions de l'expresident català durant una conversa amb el periodista Olivier Mounton, del setmanari belga 'Le Vif/L'Express' al voltant del conflicte polític que viu Catalunya i les possibles solucions que ell mateix planteja. 

L'acte ha estat conduït per la diputada al Parlament (JxCAT), Teresa Pallarès, i l'ex diputada i actual regidora a Reus (PDeCAT), Montserrat Vilella, i ha comptat amb la presència de Puigdemont, des de Waterloo, a través d'una connexió per videoconferència. Ambdues han estat conversant, durant prop d'una hora, amb l'autor del llibre, i després, el públic assistent ha pogut traslladar les seves preguntes a l'expresident. 

Puigdemont ha destacat que el judici pel procés català que està previst que s'iniciï la setmana vinent, no és un judici contra els presos ni contra l'independentisme, "sinó contra tot el país". "Avui poden empresonar un català independentista, i demà un que no ho és", ha insistit. Pel que fa a les vies de diàleg que considera que cal obrir amb Europa, ha posat a Donald Tusk com a exemple de possible interlocutor. "És important que puguem explicar-nos a Europa i ho puguem fer a les universitats, als fòrums i als parlaments. És el que l'Estat Espanyol no vol que fem", diu Puigdemont. 

A l'acte hi ha assistit el col·lectiu d'Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, flamant premi Imprescindible del 2018. Puigdemont ha aprofitat per felicitar-los i els ha encoratjat a seguir amb el moviment que cada migdia vesteix de groc el Mercadal. També hi ha assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha tancat l'acte reclamant la llibertat pels polítics i activistes socials que es troben a la presó o a l'exili.