Back to top

Quan les paraules fan reviscolar la pedra

Des de finals d'aquest juliol, i fins a aquest 31 d'agost, s'ha pogut veure al museu del Molí de les Tres Eres de Cambrils l'exposició Patrimoni oblidat, memòria literària, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner. Una mostra que conjuga referències literàries dels autors més rellevants del modernisme català amb alguns dels principals elements patrimonials repartits pels territoris catalanoparlants
Una de les fotografies de la mostra

Les pedres oblidades es retroben amb la seva memòria en les paraules. Paraules que no evoquen al passat, sinó que narren les històries amagades o desapercebudes entre aquells elements patrimonials del territori catalanoparlant que s'han anat desplaçant amb el pas de les generacions.

Paraules que parlen de la cartoixa d'Escaladei o del far de la illa de Buda i que van escriure destacades figures de la literatura, com Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Joan Salvat-Papasseit o Vicent Andrés Estellés. Una església que va cremar, un hotel que va ser distintiu d'un turisme diferent al d'ara o una escena qualsevol entre finals del segle XIX i principis del segle XX. Realitats que no resulten tan allunyades de la nostra i que, tal com expliquen les paraules, no han acabat amb un punt i final i prou.

Paraules clau: