Back to top

Restauren 14 pergamins i un llibre de l'escrivania comuna

S'han iniciat els treballs de restauració de dues cartes de població i 13 documents d'entre els segles XII i XVIII, que formen part del fons municipal de Reus.
restauració

L'ajuntament de Reus ha iniciat els treballs de restauració de 14 pergamins datats entre els segles XII i XVII i un manual de l'Escrivania Comuna, de l'any 1297. L'objectiu és conservar el valor d'aquests documents, els quals deixen testimoni de la història de la ciutat, especialment dels seus inicis i de com aquesta va créixer. I d'altra banda, garantir que continuaran existint físicament i que podran ser consultats al llarg del temps. 

D'entre els pergamins cal destacar el document de privilegi del rei Jaume II del 1310, el qual concedeix el mercat de dilluns, i el privilegi de Fira que va atorgar el rei Pere el Cerimoniós l'any 1343 a la ciutat.

La restauració la du a terme el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya mitjançant una subvenció de 2444 euros. S'estima que el cost total de la restauració serà d'uns 6110,50 euros i que finalitzarà a finals de gener de l'any 2020.