Back to top

"El retrat és més que la cara. És veure a la persona"

Quotidianitat exaltada sense límits. És el que es pot veure a l'exposició "Persones, coses, moments", de la lleidatana Yolanda Cotonat. Una conjugació de retrats, bodegons i alguns paisatges en moviment. La mostra es pot visitar al Centre Cultural de Cambrils fins al 13 d'octubre.
Un dels quadres de la mostra

Somriures no fingits. Mirades d'aquelles que no es poden preveure. Objectes desapercebuts en el dia a dia que passen a primer pla de l'escena. Escenes totes elles que produeixen un benestar en la pintora lleidatana Yolanda Cotonat, tal com assegura. "Un expressió, un moment plàcid, de tendresa, la bellesa que podem trobar i que de vegades ens passa inadvertida. Es tracta de reflectir això", explica. I això és el que reflecteix l'exposició "Persones, coses, moments", que es pot visitar al Centre Cultural de Cambrils fins al 13 d'octubre.

El retrat és l'element més peculiar i característic d'aquesta mostra. Una tècnica en què l'artista, tal com explica, es troba "enganxada". I és que per a Cotonat "el retrat és més que la cara, que s'assembli o no. Es veure la persona", remarca.

Conjuntament amb els retrats, la pintora lleidatana inclou elements de bodegó i natures vives, on capta des de paisatges en moviment a moments concrets, com ara una ballarina de ballet assajant o un fuster treballant al seu taller.

Cotonat, treballa majoritàriament amb oli sobre tela però també utilitza tintes xineses i pastels. De formació autodidacta, va començar a pintar quan va perdre la seva feina. Ara és professora de petits grups i s'hi dedica a temps complet. "Anar a pinat és terapèutic i molt constructiu a nivell d'autoestima", assegura.