Back to top

Reus acollirà la "I Jornada d'Alta Capacitat"

El centre Excellence ha organitzat la primera jornada sobre altes capacitats. Les ponències es duran a terme el proper 29 d'abril a les instal·lacions de Fira Reus. L'objectiu és desmitificar i normalitzar la situació dels alumnes amb altes capacitats segons han explicat els organitzadors en la presentació de la jornada.
Presentació de la primera jornada d'Alta Capacitat a Reus

Segons expliquen els organitzadors basant-se en dades de l'OMS, es considera que una persona és superdotada quan el coeficient intel·lectual és superior a 130. A l'Estat Espanyol aquest llindar divergeix segons la comunitat autònoma. A Catalunya per exemple se situa en 120. En l'acte de presentació, la directora del centre Excellence, Edith Lando, ha explicat que "els nens tenen comportaments disruptius, que no es porten bé i presenten a nivell conductual un repte". En canvia ha assegurat que en el cas de les nenes el comportament és "contrari, elles redueixen les seves notes o bé volen agradar a tothom i, per tant, emocionalment són més fràgils", ha afirmat Lando.

Durant aquesta primera jornada estan previstes diverses ponències a càrrec de professionals de l'àmbit de l'educació i de la psicologia. Amb aquestes es pretén donar més llum sobre les altes capacitats en menors i derrotar mites.