Back to top

Reus, capital del tennis taula

El pavelló olímpic municipal serà escenari, del 29 d'abril al 7 de maig, de la 26a edició del Campionat d'Espanya de Veterans de Tennis Taula i la 1a edició del Torneig Internacional Costa Daurada de Veterans. Els dos esdeveniment esportius aplegaran al voltant de 650 esportistes durant 9 dies.
pavelló olímpic

El parquet del Pavelló Olímpic Municipal està canviant de pell per tal de preparar-se per uns dies frenètics de tennis taula. Reus serà escenari de dos tornejos per a veterans d'aquest esport, tots aquells que tenen més de 40 anys. En primer lloc, se celebrarà la vint-i-sisena edició del Campionat d'Espanya de Veterans, que organitza l'Associació Espanyola de Jugadors Veterans de Tennis Taula, en col·laboració amb la Reial Federació Espanyola de Tennis Taula. El torneig tindrà lloc a partir d'aquest dissabte 29 d'abril fins el 2 de maig al matí i aplegarà al voltant d'uns 550 esportistes.

El fet que el campionat es disputi a Reus ha fet incrementar el número de participants catalans. La meitat dels jugadors seran de Catalunya. La resta provenen de la majoria de comunitats autònomes espanyoles: Galícia, Astúries, Cantabria, País Basc, Navarra, Aragó, Madrid, València, Múrcia, Castella Lleó, Castella la Manxa, Balears, Canàries i Andalusia. Hi haurà competició d'equips masculins (40, 50, 60 i 65 anys) i femenins en una sola categoria d'edat. Competicions individuals masculines (40, 50, 60, 65, 70 i 75 anys), i individuals femenines (40 i 50). Dobles masculines i femenins; i dobles mixtes.

El partir del 2 de maig i fins el 7 de maig tindrà lloc la primera edició del Torneig Internacional Costa Daurada de Veterans. El campionat reunirà fins a 100 jugadors i jugadores d'una vintena de països diferents. A més de participants catalans i espanyols, seran a Reus palistes de França, Rússia, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Escòcia, País de Gal·les, Àustria, Romania, Suècia, Dinamarca, Noruega, Estònia, Letònia, Azerbaidjan, Estats Units, Canadà, la República Dominicana i Palestina.

Pel que fa als aspectes esportius del torneig, la competició es disputarà en quatre categories: 40-49 anys, 50-59, 60-69 i a partir de 70 anys. Cada categoria es disputarà en individual i dobles tant en la modalitat masculina com en la femenina, si bé en aquesta última les proves per parelles seran dues (més de 40 i de 60 anys) i no quatre. En total, 14 tornejos. Aquest torneig neix de la suma d'esforços de la Federació Catalana de Tennis de Taula i els clubs reusencs CTT Ganxets i Club Natació Reus Ploms,a mb el suport de l'Ajuntament, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat.

Per tot plegat, els dos tornejos reuniran al voltant d'uns 650 esportistes. Aquesta xifra s'espera incrementar amb el nombre d'entrenadors, àrbitres, familiars i amics. "El campionat d'Espanya serà tot un cap de setmana amb un dia festiu. La majoria de persones vindran amb la seva parella i fills. El que seria el d'Espanya es podria multiplicar per 3 el nombre de persones que vindran i l'Internacional el doble", ha explicat Joan Carles Virgili, president del Club Tennis Taula Ganxets de Reus.