El Reus cau amb orgull

SILVIA ANDREO - JAUME VICH

Al Reus se li ha tornat a ennuegar el Vic (6-5). Els roig-i-negres queden fora de la Copa del Rei a les primeres de canvi malgrat realitzar un esplèndid partit que s'escapa a les darerries. Un gol de Cristian Rodríguez tomba qualsevol opció i deixa el Reus, 10 anys després de l'última Copa, sense premi.

El Pavelló Olímpic de Reus ha vist un sol partit i dos móns completament diferents. Reusencs i vigatans han igualat a forces durant els primers 25 minuts. Poques ocasions de gol i molt d'equilibri. Només xuts llunyans han molestat els porters d'una i altra banda de la pista. Al Reus, un omnipresent Raül Marín ha liderat els seus en atac. Fins a dues boles s'han estavellat al travesser del porter d'un Vic que, ben col·locat, no patia en excés en defensa. La punteria osonenca s'ha afinat quan Bansells ha encetat el marcador de l'Olímpic reusenc. La diana ha estabornit els roig-i-negres. L'afició local, però, que ha omplert les grades, no ha decaigut i les esperances dels jugadors roig-i-negres, menys. La revolució ha començat després del descans. Els dos equips s'han deixat anar i han disputat una segona part marcada per un ritme altíssim de partit. Desacomplexats, tots dos conjunts han començat un estira-i-arronsa que ha mantingut les graderies expectants fins al darrer instant. Dos gols de Coy i un de Platero, Marín i Salvat han fet moure el marcador. La resposta del Vic ha estat sempre gairebé immediata.

La pròrroga irremeiable ha fet justícia. La prudència ha regnat en l'extra. Amb la falta directa en contra a tocar, el Reus ha jugat amb foc cada segon. Molina ha desviat amb destresa qualsevol opció viagatana. Res més dur que la realitat. Cristian Rodríguez a escassos dos minuts per al final de la segona part de la pròrroga ha pescat una bola i ha dilapidat tota l'esperança que s'havia acumulat en un excel·lent partit d'hoquei. Duel a l'alçada de la competició dels sense ungles. En el desè aniversari de la darrera copa, al Reus se li torna a esfumar. I contra el Vic, a qui no ha aconseguit derrotar enguany encara.