Back to top

Reus celebra 20 anys de futbol botons

L'Associació Reusenca de Futbol Botons compleix 20 anys de vida. L'entitat ha muntat una exposició al Centre d'Amics de Reus, lloc on es concentren els jugadors d'aquest esport.
futbol botons

L'Associació Reusenca de Futbol Botons està d'enhorabona ja que compleix el seu vintè aniversari. Durant tot aquest temps l'entitat ha viscut diversos alts i baixos on sempre ha prevalgut la passió per aquest joc que va ser molt popular a Reus als anys 40 i 50.

Ara, amb dues dècades de vida, l'entitat gaudeix d'una revifalla i els membres ho volen aprofitar per cridar l'atenció de les noves generacions. "Intentarem anar als col·legis de Reus i parlar amb els directors a veure si hi ha nois i noies interessats en aquest joc", explica Wences Ruiz, jugador de futbol botons. L'actual president de l'associació, Cèsar Aparisi, afegeix: "Seria important que tinguéssim gent que ens puges darrere per poder continuar el que estem fent. Sinó hi ha joventut això no tirarà endavant".

Per tal de celebrar els 20 anys l'Associació ha muntat una exposició al Centre d'Amics de Reus, lloc on es concentren els jugadors per jugar aquest esport. "Hem fet una exposició amb un recull de premsa, fotografies, objectes, samarretes de botons i una mica de recull de la nostra història dels vint anys", comenta Joan Maria Mallafré, president del Centre d'Amics de Reus.

A hores d'ara l'Associació Reusenca de Futbol Botons compta amb gairebé una vintena de membres actius. Cada setmana es citen per jugar a aquest esport.  Un esport que a Reus compta amb una llarga tradició.