Back to top

Reus compleix 25 anys com a ciutat universitària

La Universitat Rovira i Virgili compleix vint-i-cinc anys, també a la ciutat de Reus. En un quart de segle, la capital del Baix Camp ha vist créixer tres facultats d'estudis superiors: la d'Economia i Empresa, la de Medicina i la d'Arquitectura
Imatge d'arxiu d'una alumna de la URV

Reus celebra enguany un quart de segle universitari. La Facultat d'Economia i Empresa i la de Medicina van ser les primeres d'estrenar curs acadèmic, l'any 1992. La creació de la Universitat Rovira i Virgili va representar un punt d'inflexió per aquests estudis, tal com coincideixen els dos degans actuals d’aquestes facultats, Antoni Terceño i Antoni Castro.

Des de llavors, l'alumnat i els mètodes d'ensenyament han variat. Ho assenyala Castro, posant èmfasi en les classes magistrals que s’impartien als inicis dels estudis. A dia d'avui però, les lliçons a l’aula han canviat i molt: “Ara, el professorat ha de garantir l’assoliment de competències. No serveix que l’alumne sapigui, sinó que cal assegurar que sabrà aplicar els coneixements”

“Ara, el professorat ha de garantir l’assoliment de competències. No serveix que l’alumne sàpiga, sinó que cal assegurar que sabrà aplicar els coneixements"

D’altra banda, la facultat de Medicina reclama el canvi d'ubicació al Campus Bellissens per tal d'estar més a prop de l'Hospital Sant Joan, una aposta que l’actual degà considera indispensable per seguir creixent.

En l'apartat més sentimental, els dos degans coincideixen: Reus és ciutat universitària acollidora.

Paraules clau:

Notícies relacionades