Back to top

Reus i Tarragona exigeixen l'acord ferroviari a Foment

Els dos consistoris, juntament amb els altres batlles de Cambrils, Salou i Vila-seca, volen reclamar les principals prioritats per a la regió: l'estació intermodal, la circulació de mercaderies per interior i els baixadors de Bellissens, Llevant i Ponent.
reunió alcaldes

Els alcaldes de Reus i Tarragona, Carles Pellicer i Josep Fèlix Ballesteros, volen forçar una trobada amb el Ministeri de Foment a principis de l'any vinent. Aquesta decisió ve arran de la trobada entre els dos consistoris, en què s'ha acordat exigir al ministre José Luis Ábalos Meco que es tirin endavant els compromisos d'infraestructures que es van acordar, i que segons els batlles, són irrenunciables, com són l'estació intermodal, la circulació de mercaderies per interior i els baixadors de Bellissens, Llevant i Ponent. "Volem demanar, instar i exigir al Ministeri de Foment que tiri endavant aquest document amb els compromisos que vam adoptar els alcaldes i l'alcaldessa. Engeguem la recta final de concreció amb el govern de la Generalitat i exigència amb Madrid", ha reconegut l' alcalde de Tarragona. Josep Fèlix Ballesteros.

Reus i Tarragona segueixen treballant conjuntament amb els ajuntaments de Vila-seca, Cambrils i Salou per desencallar la situació ferroviària i donar protagonisme a la regió. Abans de finals d'any els batlles volen haver-se citat amb la Generalitat i enviar un document oficial al Ministeri. Això serviria per donar credibilitat als potencials de la zona i avançar en un projecte, que segons els alcaldes és clar i ferm. "Són 500.000 habitants que esperen resoldre una situació que porta molts anys de dificultat amb les infraestructures. Tenim els tres clars aspectes d'aquesta situació: unitat, projecte i fermesa", sentencia l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Els ajuntaments esperen una resposta satisfactòria del Ministeri, que porti a l'execució els projectes amb compromís de voluntat política, i així trencar amb la manca de sensibilitat amb la zona.