Back to top

Reus i Tarragona pacten un mapa de serveis ferroviaris per reclamar a l'Estat

Els ajuntaments de Reus i Tarragona han acordat un full d'exigències en matèria ferroviària per reclamar a l'estat accions immediates. El full de ruta compta amb nou reclamacions.
Reus i Tarragona pacten un mapa de serveis ferroviaris per reclamar a l'Estat.

Els alcaldes de Reus i Tarragona han elaborat un mapa d'exigències per a l'estat espanyol pel que fa a serveis ferroviaris. Aquest reuneix nou projectes que, actualment, es troben aturats o s'han convertit en reivindicacions històriques. Els alcaldes han deixat ben clar que el que es podria considerar com una 'carta als reis' són peticions directes de compliment per al govern de Madrid. Tot i que cap dels dos municipis ha descartat els projectes propis, sí que hi hauria prioritats. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha detallat que 'una de les prioritats és la connexió entre Reus, Tarragona i Barcelona especialment en trens de rodalies i regionals, també aconseguir que les mercaderies passin per l'interior i tenir la interconnectivitat a l'aeroport'.

El mapa de reclamacions també demana la construcció de l'estació de Reus Sud - Bellissens, així com una a la zona de Ponent i una a la de Llevant a Tarragona. També volen que el tramvia unit amb Cambrils, Salou, Vila-seca i el baix Penedès sigui una realitat. Per la seva banda, el batlle reusenc, Carles Pellicer, ha defensat que 'cal buscar l'economia en els trajectes, economia de temps per tal de donar els serveis que la ciutadania demana'.

Les peticions resten a l'espera de les promeses del govern central de l'arribada del tercer fil. 'Per tal que el tercer fil funcioni exigirem que hi hagi iniciat ja l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la línia alternativa de mercaderies per l'interior fins a Castellbisbal', ha afegit Ballesteros. Els alcaldes també han fet autocrítica i han admès que, en els darrers anys, ha faltat consens entre ells per anar de la mà.