Back to top

El Reus de les 6 copes compleix 50 anys

La temporada 1966/67, ara fa 50 anys, va marcar el començament de l'època daurada del Reus Deportiu. L'equip roig-i-negre, capitanejat pel mític Joan Sabater, va guanyar 6 Copes d'Europa seguides. L'exjugador reusenc es mostra optimista amb la 'Final Four' d'aquest cap de setmana.
reus deportiu sabater

Santi Garcia, Rabassa, Vilallonga I, VilallongaII i Sabater. Aquest era el cinc inicial que va posar la primera pedra de l'època daurada del Reus Deportiu. El club roig-i-negre va aconseguir aixecar la Copa d'Europa durant 6 temporades seguides en la dècada dels anys 60. El primer títol va arribar al curs 1966/67 contra el conjunt italià HC Monza (3-3 / 6-3) i a partir d'aquí els reusencs no van tenir aturador. "N'hi va haver algunes que van ser molt difícils i ens van portar molts problemes. Llavors l'hoquei tenia un reglament diferent, no és com ara", explica Joan Sabater, exjugador del Reus Deportiu.

El club roig-i-negre va haver de superar mil i una batalles per aconseguir regnar Europa durant tants anys. Joan Sabater era considerat el millor jugador del món d'hoquei patins i era comparat amb Kubala i Pelé. Tota una icona d'aquest esport. "Aquests 6 anys ho vàrem gaudir molt. Els jugadors, l'afició...tots. Crec que tothom menys a Barcelona i aquests llocs on ens tenien i em tenien una mania persecutòria", reconeix Sabater.

 

La 'Final Four' de Lleida

L'exjugador i expresident roig-i-negre es mostra optimista amb la 'Final Four' d'aquest cap de setmana. Sabater assegura que el Reus Deportiu té molt bon equip i que pot guanyar el títol. Tot i això, adverteix que el Benfica és un rival difícil. "La Final Four sempre és difícil. El Benfica té un gran equip i jugadors molt bons, alguns d'aquí Reus. És difícil però aquest any veig el Reus molt bé", comenta Sabater.

El club roig-i-negre només ha sumat una Copa d'Europa més respecte les 6 que va aconseguir. El darrer títol europeu va arribar l'any 2009 a Bassano (Itàlia). El reusenc dóna la clau de l'èxit per eixamplar les vitrines del carrer Gaudí: "Si juguen amb coneixement jo crec que guanyarem. Han de jugar amb cap però posant el nervi i el geni. Els portuguesos estan molt bé són molt difícils però veig molt animat el Reus".

Paraules clau: