Back to top

Reus registra un 10 % més de turistes que l'any passat

Reus incrementa el nombre de visitants durant la primera meitat de la campanya d'estiu. La capital del Baix Camp ha superat les dades del mateix període de l'any passat. Hi destaca l'augment de visitants tant de proximitat com d'origen rus i francès.
Imatge d'arxiu del Gaudí Centre

Juny i juliol suposen la primera meitat de la campanya d'estiu de Reus. Les previsions a priori eren optimistes, i les dades a dia d'avui constaten aquesta dinàmica. El volum total de visitants ha crescut un 10 % respecte el mateix període de l'any passat. Pel que fa a l'origen d'aquest turisme, l'increment més gran el registra el turisme de proximitat, en concret el de la demarcació de Barcelona, amb més d'un 40 %. Pel que fa a l'internacional, destaca l'augment de prop del 19 % dels visitants russos i del 17 % dels francesos.

Gràfic amb l'increment dels visitants segons el seu origen
Grafisme: Janina Llauradó

Amb tot, no es busca tornar a apostar-ho tot al turisme de l'est i, de fet, el perfil dels visitants no és el mateix que anys enrere. Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat, afirma que 'continua venint turisme rus, però no és ni en les mateixes quantitats que venia ni amb la mateixa capacitat adquisitiva. Valora molt la cultura, però segueix sent un turisme de compres'.

Reus ha notat un augment del turisme familiar i un canvi de comportament turístic, els visitants decideixen quedar-se tot un dia a la ciutat. Aquestes dades fan que, des de l'Agència Reus Promoció, es miri la segona meitat de la campanya d'estiu amb optimisme. 'Nosaltres esperem que continuïn les dades positives, al territori l'ocupació està arribant a percentatges pròxims al ple total'. L'oficina de turisme ha registrat que els punts principals d'interès són el propi Gaudí Centre i la Ruta Modernista, així com l'Institut Pere Mata, la Casa Navàs, la Ruta Gaudí i la Ruta del Vermut.

Paraules clau: