Back to top

La Setmana Santa de Reus reviu el seu moment més íntim i solemne

Un any més, al voltant de les tres de la tarda, la professó de retorn del Sant Crist ha acabat amb la multitud congregada a la plaça de la Sang demanant les Tres Gràcies

Com cada Divendres Sant, la plaça de la Sang de Reus s'ha omplert de gom a gom per viure un dels moments més sentits de la Setmana Santa. Les Tres Gràcies han tornat a congregar una munió de gent a les portes del Temple de la Puríssima Sang, a l'espera de l'arribada del Sant Crist que retorna al temple després de la Funció de les Set Paraules, que té lloc a la Prioral de Sant Pere. 

Al toc de la corneta dels Armats de Reus, acompanyada del característic repic de les llances, la plaça ha emmudit amb l'arribada de la imatge que, solemnement, s'ha aproximat a les portes del temple. El capità Manaies ha trucat, com mana la tradició, a la porta amb el peu de la seva llança i aquesta s'ha obert per deixar-hi entrar el Crist. 

El patrimoni de les Tres Gràcies

Les Tres Gràcies són, sense cap mena de dubte, el moment més emblemàtic de la Setmana Santa de Reus. L'any 2010, la Generalitat de Catalunya va declarar l'acte com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional. 

Amb tot, Divendres Sant a Reus ha arrancat amb el tradicional Viacrucis de Sant Joan, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, a les set del matí. Posteriorment, han tingut lloc els viacrucis dels barris Fortuny i Juroca, organitzat per la Confraria de Sant Bernat Calvó, i també el de la Congregació de la Puríssima Sant a l'interior del temple. També el de Sant Josep Obrer, organitzat per la Germandat de Sant Josep Obrer ha tingut lloc, en aquest cas, a les 9 del matí. 

Després, ha tingut lloc l'exhibició de la cohort romana dels Armats a la plaça de la Sang, i també la professó de l'Agonia que ha acabat a la Prioral amb la Funció de l'Agonia, o de les Set Paraules. 

Recupera l'emissió en directe

Paraules clau: