El Reus s'estrena a la Lliga Europea amb victòria

Un resultat de 6 a 2 contra el Dinan Quévert brinda els tres primers punts als roig-i-negres en competició continental. Quatre gols d'Àlex Rodríguez han estat decisius per guanyar als francesos, que han posat les coses molt difícils al Reus.
Imatge del partit de Lliga Europea entre el Reus Deportiu Miró i el Dinan Quévert

FOTOGRAFIA: Reus Deportiu

Com si el Reus anés a la guerra. D'aquesta manera s'ha viscut el primer partit de Lliga Europea de la temporada. Un Dinan Quévert molt combatiu ha visitat el Palau d'Esports, però de res li han servit les armes als francesos, ja que els locals s'han acabat emportant el duel per un contundent 6 a 2. D'aquesta manera, els roig-i-negres són líders d'una classificació molt provisional en el Grup A de la competició continental.

Joc brut i reivindicació

Jornada marcada pel color rosa, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, pels clams, a favor de la llibertat dels presos polítics catalans, però també per la sang. Només iniciar-se el partit, Joan Galbas ha topat amb el seu company, Toni Seró, i ha hagut d'abandonar la pista. Just aquest últim ha avançat al Dinan Quévert al minut quatre de partit amb un tir potent des del mig del camp (0-1). La replica però només ha tardat dos minuts a arribar. Un míssil de Joan Salvat ha tornat a situar les taules a l'electrònic (1-1) i seguidament, Àlex Rodríguez ha remuntat el matx superant Albert Mola amb la pena màxima (2-1).

Al minut 13, una pèrdua de bola de Pablo Nájera, ha brindat, altre cop l'empat als francesos, obra de Pablo Gonsales (2-2) i aquests encara han gaudit d'una nova oportunitat des dels set metres, però Seró ha fallat en l'intent. Qui no ha deixat escapar cap ocasió ha estat Àlex Rodríguez, que ha fet 3 a 2 de penal abans d'enfilar el túnel de vestidors. Marc Julià ha hagut de ser atès en obrir-se la cella a causa d'un cop d'estic.

No sense Àlex

A la represa, el Palau s'ha tenyit definitivament de roig-i-negre. Àlex Rodríguez ha fet el seu hat-trick particular al minut 34 (4-2), i un pal de Romà quasi situa el 5 a 2 al marcador. També ha tocat ferro el de Sant Hipòlit, però ha estat Julià qui ha superat al porter francès amb la desena dels blanc-i-blaus (5-2). La del Reus, l'ha aturat Càndid al minut 38. Finalment, el protagonista d'aquest partit, amb el número 27 a l'esquena, ha anotat el quart gol en el seu compte particular i l'última diana de la nit per deixar l'electrònic amb el 6 a 2 definitiu.

Amb aquesta victòria el Reus suma els tres primers punts en fase de grups de la Lliga Europea i se situa primer en la classificació del Grup A. Amb els mateixos punts, es troba l'Sporting de Portugal que ha guanyat a l'Amatori Wasken Lodi. El proper partit pels roig-i-negres serà aquest mateix dimarts, 22 d'octubre, també a casa, amb la visita del Barça Lassa en competició regular.