El Reus ven car el pas a setzens

L'Almería elimina a Los Juegos Mediterráneos a un Reus que ha lluitat tot i les dificultats. Els de Xavi Bartolo han plantat cara als locals en aquesta tercera ronda eliminatòria de la Copa del Rei, i Linares, ha pogut escurçar distàncies amb un gol al minut 91. Però a porteria buida, els andalusos han sentenciat, dos minuts més tard, amb el 3 a 1 quan Freixanet, a la desesperada, es trobava rematant un córner.
Imatge de l'encontre entre L'Almería i el CF Reus de Copa del Rei

FOTOGRAFIA: UD Almería

Entrar al sorteig de setzens de la Copa del Rei passa per l’Estadio de los Juegos Mediterráneos. El Club de Futbol Reus Deportiu arriba a aquesta tercera ronda classificatòria de la competició del KO després d’haver vençut a l’Osasuna el 12 de setembre a El Sadar per 1 a 2. Un matx que ja ho comentava Xavi Bartolo: a causa de la problemàtica amb les fitxes federatives, al Reus li molesta.

No ha pogut fer molts canvis per aquest fet en l’11 inicial el tècnic, que avui ha recuperat a Fran Carbia i a Carbonell com a titulars. Apostant pel 4-4-2, a la banqueta, reservats, Linares i Jesús Olmo. També l’Almería ha optat, en aquest cas voluntàriament, pel debut de jugadors del filial.

Primera meitat sense ritme

Inici del matx descafeïnat, tot i que el Reus ha sortit amb un rol diferent del que ens té acostumats fora de casa, més valent i decidit. El conjunt roig-i-negre ha gaudit de les dues úniques ocasions que s’han produït en 30 minuts de matx, una rematada de Fran Carbia al minut 3 que ha sortit desviada per la porteria de Fernando, i un cop de cap de Carbonell que ha caçat el porter local.

Tot i així, res han pogut fer els reusencs per evitar el primer gol de la nit, al minut 31, pràcticament en la primera aproximació local del partit. Chema, després d’una internada per banda, ha centrat l’esfèrica i Pol Freixanet ha pogut rebutjar, perfecte, però, per a què Sergio Pérez rematés de cap a gol (1-0). Gairebé sense temps a repondre’s, Freixanet ha pogut blocar una rematada de cap de  Cassamà dos minuts després. Al Reus la diana li ha fet molt mal, i fins a cinc minuts abans d’entrar al túnel de vestidors, no ha aconseguit crear. El conjunt reusenc però no ha suposat cap perill per la defensa almerienca.

El Reus oposa resistència amb el marcador en contra

A la represa, l’Estadio de los Juegos Mediterráneos ha pogut veure un Reus més ofensiu. L’equip de Xavi Bartolo ha gaudit d’ocasions clares per revertir el resultat. La primera, d’Enri, quan després d’una jugada invalidada per fora de joc, el davanter ha rematat lleugerament desviat sense fer bona una gran passada d’Arjona. Carbia al minut 51, ha tingut l’empat a les botes amb una doble ocasió. De primeres, l’11 del Reus ha rematat al pal i el rebuig l’ha aprofitat ell mateix topant-se amb la defensa andalusa. Pol Freixanet ha hagut d’intervenir, un minut més tard, per aturar un xut tímid de Corpas.

Els roig-i-negres intimidaven l’Almería i semblava que la igualtat a l’electrònic arribaria aviat. Al 56, Martí Vilà ha filtrat una passada entre línies per Enri, que el remat l’ha tret Fernado a córner. Dos minuts més tard, el porter suplent del Reus ha evitat el segon gol roig-i-blanc després d’un xut d’Arzura. Els canvis a la banqueta per part dels reusencs han aportat al matx la frescor que el Reus necessitava. Tot i així, al minut 73, no s’ha pogut fer res per evitar el 2 a 0. Bona combinació entre Chema i Aguza que aquest últim, ha aprofitat per rematar al fons de la xarxa.

A partir d’aquí els de Xavi Bartolo han atacat constantment. Primer amb un xut d’Enri que acaba atrapant el porter visitant, i en la següent jugada, amb una vaselina de Linares que ha aturat Fernando. Al minut 92, el màxim golejador d’aquest Reus ha obtingut el premi amb la mateixa acció (2-1), i encara no era massa tard, fins Pol Freixanet ha pujat a rematar l’última jugada de l’encontre pels del Baix Camp, una jugada que ha passat factura, ja que a porteria buida, Rioja ha fet el 3 a 1  definitiu.

Amb aquest resultat els de Xavi Bartolo s'acomiaden de la Copa del Rei. El proper matx pels reusencs serà diumenge, 21 d'octubre, a l'Estadi Municipal davant el Rayo Majadahonda. Objectiu: sumar la primera victòria de la temporada a casa.