Back to top

Riudoms es converteix en la capital del foc

Aquest dissabte, el municipi del Baix Camp va acollir el II Concurs d'Enceses de Catalunya. Un esdeveniment organitzat per la Federació de Diables i Dimonis que, en aquesta ocasió, es va endur el Ball de Diables de Ribes Colla Jove. La plaça de l'Església de Riudoms, durant més de dues hores, es va omplir de foc i de festa.
II Concurs d'Enceses de Riudoms

El Ball de Diables de Ribes Colla Jove s'endú el segon concurs d'enceses de Catalunya que s'ha celebrat aquest dissabte a Riudoms. Els del Garraf van oferir dues enceses espectaculars i es van imposar als Diables Voramar del Serrallo de Tarragona i als de la Creu Alta de Sabadell. Un concurs que es va poder veure i gaudir a través de Canal Reus. 

Dues rondes, dos reptes

El concurs constava de dues parts. Una primera ronda, anomenada d'igualtat, en la qual les colles i balls participants van comptar amb 15 minuts per decidir quina encesa feien. L'organització els lliurava material pirotècnic sorpresa, i cada un dels participants havia de configurar una actuació completament improvisada. 

La segona ronda, lliure, permetia a les colles participants preparar-se amb antelació l'encesa, portant el material de casa i assajar-la amb temps i forma. 

Enceses d'alt nivell

Totes les colles van oferir espectacles d'una gran qualitat. Però va ser el Ball de Diables de Ribes Colla Jove qui va oferir dos espectacles solemnes i teatrals que van enlluernar la plaça de l'Església de Riudoms i també el jurat.

Darrere dels del Garraf van quedar els Voramar de Tarragona, que amb contundència van fer gala de la seva capacitat de captivar el públic amb una encesa de gran potència i esclat. Els Diables de la Creu Alta de Sabadell van quedar en tercera posició amb dues actuacions molt ben elaborades.

Un concurs per reconèixer la dificultat de planificar una encesa

El segon concurs d'enceses és una iniciativa de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya que vol dignificar la tasca de preparació d'aquests espectacles tan fugassos i que, realment, requereixen d'hores d'assaig i d'estudi. Si l'any passat el concurs va tenir lloc a Picamoixons, enguany ha tingut lloc a Riudoms, amb un gran èxit de públic i d'organització. Precisament els Diables de Riudoms, que el 2018 van quedar segons, van inaugurar la nit amb una encesa d'honor.