Back to top

Rubio: "No podem viure quatre anys més sense majories"

El candidat d'ARA Reus a l'alcaldia ha inaugurat el cicle de conferències Eix 2019 organitzat per la Cambra de Comerç de Reus. Rubio es presenta com el garant de la governabilitat i critica que l'alcalde Carles Pellicer no ha fet el que havia de fer per defensar la ciutat.
Rubio, a la Cambra de Comerç

"Governabilitat". Amb aquesta paraula ha començat la conferència del candidat d'ARA Reus a l'alcaldia, Dani Rubio. Assegura que "no podem viure quatre anys més sense majories" i augura un escenari en el qual caldrà que diverses forces siguin capaces d'arribar a acords.

De fet, es postula com el nexe d'unió de les converses per aconseguir un govern sòlid. "No ens juguem l'alcaldia en aquestes eleccions. Alcalde ho serà el que sigui més votat. Però si sóc jo, garanteixo que aconseguirem un govern capaç de tirar endavant les polítiques convenients", ha dit Rubio. 

"Barcelona només mira al nord? O és que qui havia d'anar a Barcelona no hi ha anat?"

Més enllà d'això, el candidat del partit municipalista, s'ha dedicat a fer balanç de la feina feta durant els tres anys que han estat al govern. Ha tret pit de la reorganització de l'Ajuntament, la gestió en l'àmbit de la sostenibilitat sostenible i l'esport. En aquest context, ha aprofitat per etzibar-li un dard emmetzinat a l'alcalde, Carles Pellicer, assegurant que "qui havia d'anar a Barcelona no hi ha anat" i defensant que "quan hi he anat jo, he tornat amb dos milions d'euros per la ciutat", fent referència a les inversions esgarrapades a l'Agència Catalana de l'Aigua per posar al dia les canonades de la ciutat. 

De fet, al llarg de la conferència, Rubio ha criticat la dependència dels partits tradicionals de Barcelona i Madrid, i fins i tot "Bèlgica i Waterloo", en un altre dard enviat al seu encara company de govern. 

"No podria pactar amb la CUP"

El que sí que ha reconegut Rubio és que no pot pactar amb la CUP, que ha definit com un partit intransigent. "Respecto que no vegin les coses com jo. Però ells no ho saben fer això, i recorren a l'insult per superar-ho. Fins al punt que he hagut de portar el cas als jutjats", fent referència a les acusacions de la candidata cupaire, Marta Llorens, que Rubio tenia interessos ocults a Fomento de Construcciones i Contratats en tota la gestió de la renovació del contracte de la recollida d'escombraries. Sigui com sigui, ha estat el delegat sindical de FCC a Reus, Martín de Sande, qui ha arrencat un aplaudiment que s'ha fet generalitzat quan Rubio ha explicat perquè no podria pactar amb la CUP, que de fa anys, treballa per municipalitzar el servei. 

Més enllà d'això, el candidat d'ARA Reus ha explicat el full de ruta de les seves propostes pels propers anys. Més enllà de l'anunciada passarel·la per connectar el barri Gaudí amb el passeig de Mata, també ha anunciat la requalificació urbanística necessària per ubicar, a la zona sud de Bellissens, un polígon logístic que podria crear, diu "10,000 llocs de treball".