Back to top

El Sant Enterrament corona les processons de Setmana Santa

Les disset congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats reusenques han sortit a les vuit del vespre des de la prioral de Sant Pere en aquesta darrera solemne processó de Setmana Santa a Reus.
El Sant Enterrament corona les processons de Setmana Santa a Reus

Tocades les vuit del vespre, Reus s’inundava d’un silenci solemne, que només trencaven els Armats de la Sang. La Processó del Sant Enterrament ha iniciat el seu recorregut, com és habitual, des de la prioral de Sant Pere puntual amb el toc del campanar. Aquesta darrera processó és l’únic moment en què participen les disset congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de Reus, acompanyades del conjunt escultòric dels passos, un dels més antics de Catalunya.

La processó, organitzada des de 1557 per la Reial Congregació de la Puríssima Sang, ha avançat amb solemnitat, respecte i silenci pel carrer del Fossar Vell, dirigint-se cap als ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús. Tot seguit han continuat per la plaça de Prim, els ravals Santa Anna i del Pallol, per arribar finalment al Temple de la Puríssima Sang.

Un cop arribats al temple de la Puríssima Sang, els fidels han procedit a l’adoració de la Venerada Imatge del Crist Jacent en el Sant Sepulcre, per cloure així la Processó del Sant Enterrament i la Setmana Santa i donar la benvinguda a la Pasqua.

Reus