Back to top

El sector turístic es prepara per a la temporada postcovid-19

La Taula Institucional de Creuers s'ha reunit per reorientar les accions de promoció del territori i assegurar un retorn de l’activitat de creuers amb força en l’escenari postcovid-19.
Taula Institucional Creuers Tarragona

La Taula Institucional de Creuers, encapçalada per l'Autoritat Portuària de Tarragona i formada per representants institucionals i empresarials del sector turístic de la Costa Daurada, s'ha reunit aquest divendres, 15 de maig, de forma telemàtica, per dissenyar les accions de promoció previstes per fer valdre el territori i preparar-lo per al retorn del sector.

Una reunió en què s'ha analitzat la situació derivada per la pandèmia de la Covid-19 a diferents nivells: des dels efectes globals en l'economia, en el sector turístic general i en el subsector dels creuers.

La taula també ha repassat algunes de les crisis històriques que ha patit el sector i els factors que van permetre sortir-ne reforçat i amb creixement, per tal d'aprofitar els aprenentatges de les situacions passades.

Temporada de creuers 2020

Per la seva banda, el Port de Tarragona treballa per poder reiniciar la temporada de creuers des del primer moment que sigui possible, sempre que les condicions sanitàries ho permetin i donant tota la prioritat a la salut de les persones.

De moment, l'inici de la temporada d'estiu d'enguany es posposa fins al juliol, a l'espera de l'evolució dels esdeveniments.

En aquestes condicions, la temporada de creuers 2020 manté una previsió de fins a 31 escales que sumen 71.290 creueristes a bord. El mes d'octubre és el que concentra més creuers i passatgers amb 11 vaixells i 27.730 passatgers.

I pel que fa a les cancel·lacions d'abril, maig i - previsiblement - juny, representen 22 creuers i 26.000 creueristes.

No donen la temporada 2020 per perduda

Tots els responsables presents en la taula han estat d'acord en no donar per perduda la temporada 2020. Per aquest motiu, es mostren decidits a engegar la logística amb agilitat i seguretat des del primer moment i, al mateix temps, en orientar els esforços per estar preparats i posicionats per a la temporada 2021, per a la qual es detecta una gran demanda.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades