Back to top

El servei del CMQ, a cavall de dues instal•lacions

Els treballadors del CMQ es mostren preocupats perquè arran del trasllat del centre hauran de desenvolupar les seves tasques en dos espais. A l'antic hospital, on es preveu que s'instal•lin a l'abril i, de l'altra, a l'Hospital Sant Joan, en el qual hi desenvoluparan les tasques d'hospitalització.
El servei del CMQ, a cavall de dues instal•lacions

Els treballadors del Centre Mèdic Quirúrgic de Reus alerten que la seva feina i, per tant, el servei assistencial que duen a terme es pot veure afectat amb el trasllat. Recorden que, a partir de l'abril, han de traslladar-se a les renovades instal·lacions de l'antic hospital. La primera fase d'obres ja està en marxa i serviran per fer les consultes, les urgències i les tasques ambulatòries. Per contra es preveu una segona fase de treballs que han de donar pas la zona d'hospitalització i dels quiròfans. Fins que això no es dugui a terme, aquestes activitats les duran a terme a l'Hospital Sant Joan.

El portaveu del comitè d'empresa del CMQ, Eduard Mejías, destaca que 'la segona fase d'obres encara s'ha de votar i això potser comportaria 3 anys de treballs, de manera que ens trobem amb el problema que una part de la plantilla no tindrem el lloc per treballar'.

Des del comitè d'empresa creuen que les obres s'allargaran en el temps i això pot ser una dificultat a l'hora de desenvolupar les seves tasques. Des de l'Ajuntament no hi veurien cap dificultat tècnica. La regidora de Salut al consistori, Noemí Llauradó considera que 'més enllà del temps que pugui comportar la segona fase, hi ha la tranquil·litat que els servei es poden dur a terme a l'Hospital Sant Joan'. Llauradó també ha assegurat que estan acabant d'elaborar l'estudi de viabilitat per donar pas a l'empresa de dret públic gestionada per la Generalitat que ha d'absorbir l'actual Hospital Sant Joan. Tot apunta que descartarien que el CMQ passés també a mans del Departament de Salut, de manera que aquest passaria a dependre directament de l'Ajuntament reusenc.