Back to top

Sessions gratuïtes per celebrar els 20 anys del FEC

El Festival Europeu de Curtmetratges celebra 20 anys amb una edició especial dedicada al públic. Durant els dies 22, 23 i 24 de març, la ciutat es farcirà de sessions dels millors curtmetratges europeus i catalans del darrer any. Una edició especial que té com a objectiu agrair la fidelitat del públic i que per això oferirà totes les seves sessions de manera gratuïta.
El Festival Europeu de Curtmetratges celebra 20 anys amb una edició especial dedicada al públic

El Festival Europeu de Curtmetratges està de celebració. Després de dues dècades de recorregut oferint un festival dedicat als curtmetratges de ficció, el FEC torna a la capital del Baix Camp del 22 al 24 de març. Enguany, però, el festival celebrarà una edició especial per retre homenatge al públic, que any rere any, s'ha mantingut fidel a aquesta trobada cinematogràfica. És per això que aquest any el festival no comptarà amb la categoria de competició i oferirà totes les seves projeccions al públic de manera gratuïta. Així ho ha explicat la  directora artística del festival, Sílvia Ferran.

Tot i que aquest any no hi haurà competició, el festival seguirà comptant amb algunes de les seccions d'edicions anteriors, com és la secció Panorama, un recull de 13 curtmetratges europeus del darrer any com també les activitats complementàries de tallers de cinema i sessions infantils. D'altra banda, el FEC reconeixerà amb el seu premi honorífic el polifacètic artista Carles Santos, desaparegut el passat mes de desembre i retrà un especial homenatge a aquests 20 anys de trajectòria amb la secció Retrospectiva, una mirada enrere en els curtmetratges que han participat al festival durant aquests anys.El director artístic del FEC, Christian Inaraja, ha explicat que s'han programat tres sessions amb una quinzena de curtmetratges d'anys anteriors que "defineixen la línia del festival i han estat rellevants durant aquests anys".

El FEC va néixer l'any 1998 a la localitat de Cambrils com a mostra de curtmetratges estatals i l'any 2002 va convertir-se en un aparador del cinema europeu, compartint la seu amb Reus. Després de dues dècades, el FEC s'ha consolidat com un dels principals festivals de curtmetratges de Catalunya.

Notícies relacionades