Back to top

Sílvia Pérez Cruz i una obra de Segarra, les primeres propostes de la capitalitat cultural

MAR ROVIRA

"La Fortuna de Sílvia", de Josep Maria de Segarra i la presentació del nou disc de Sílvia Pérez Cruz són les primeres propostes conegudes dels espectacles que s'estan preparant per la Capitalitat Cultural Catalana de Reus. Els programadors del Teatre Fortuny ho han avançat en el presentació de la propera temporada que comptarà amb 22 espectacles. 

La paraula, la dansa i la música pujaran novament damunt l'escenari del Teatre Fortuny. La temporada arrencarà el proper 27 de gener amb l'obra "Ara Malikian, la increïble història de Violín", un espectacle que escenificarà el viatge d'un violinista italià. El gerent del consorci del Fortuny, Josep Margalef, ha posat l'accent en què es tracta d'una programació farcida d'autors contemporanis, de clàssics i actors de reconeguda trajectòria.

En la presentació de la temporada, Margalef ha detallat la programació del primer semestre considerant "Incendios" com una "obra punyent". Aquest espectacle, de l'autor Wajdi Mouawad, narra la tragèdia de la guerra i dels desplaçats. També s'han programat operes imprescindibles com "Carmen" o l'espectacle trencador "El Amor Brujo", de la companyia Víctor Ullate.

Les comèdies també tindran un espai en la programació amb representacions com "Avui no sopem" o "La Taverna dels Bufons", protagonitzada per Joan Pera i Carles Canut. D'altra banda, el Fortuny recupera els espectacles familiars amb "Vuelos", un repte escènic que parla dels somnis i que s'estrenarà el mes de febrer i amb la cantant Gisela Lladó, sorgida del programa "Operación Triumfo", qui protagonitzarà el musical de Disney.

Des de la gerència del Fortuny també han destacat noms com el de Concha Velasco, que repetirà damunt de l'escenari d'aquest teatre amb l'obra "Reina Juana" o el concert de la violinista moldavà Patricia Kopatchinskaja acompanyada de l'Orquestra Camera Musicae.

Margalef ha afirmat que és difícil escollir entre totes aquestes obres perquè "totes tenen el component professional que garanteixen l'èxit, ja que tots són bons actors i actrius, sense oblidar-nos dels directors" i ha afegit que "tenim una programació molt contemporània amb autors molt nous però molt punyents".

El gerent del Teatre Fortuny també ha avançat els set títols del Cicle de Grans Mestres. Ha recordat que les obres s'han ampliat en dues més arran de la bona acollida d'aquest format per part del públic com del sector cultural del país.

Respecte la compra de les entrades estaran disponibles a partir del 25 de novembre els espectacles "Ara Malikian, la increïble història de Violín", "Vuelos" i el recital de Sílvia Pérez Cruz. La resta es podrà adquirir a partir del 9 de gener.