Back to top

Un software pioner per a la formació en recursos humans a la URV

Grupo Castilla i la Universitat Rovira i Virgili s'han unit per la formació en recursos humans. L'empresa riudomenca ha creat una nova plataforma tecnològica perquè els alumnes de Relacions Laborals i Ocupació puguin endinsar-se en la gestió del capital humà.
Un software pioner per a la formació en recursos humans a la URV

INNIA. Aquest és el software pioner amb què treballen els estudiants del grau de Relacions Laborals i Ocupació de la Universitat Rovira i Virgili. Un aplicatiu creat per l'empresa de Riudoms, Grupo Castilla, que permet la gestió de recursos humans, una formació en un entorn com el que s'utilitza a les empreses. "Aquest és un element de qualitat que identificarà i diferenciarà els nostres estudis de cara a altres universitats", explica el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques a la URV, Antoni Pigrau. "Els àmbits de coneixement han de deixar de veure's com a departaments separats, i s'han de veure com a compartiments que es nodreixen els uns als altres, com en aquest cas", reconeix el vicerector de programació acadèmica i docència URV, Domènec Puig.

L'aplicatiu suposa un model de software pioner creat exclusivament per al seu ús acadèmic. Innia permet l'accés a més de 150 alumnes per a diverses funcionalitats: des de la creació de convenis, fins al càlcul de nòmines o la definició de baixes. La part pràctica de les assignatures de Seguretat Social i Eines Telemàtiques de Gestió de Recursos Humans. "L'aplicatiu gestiona tot el cicle de vida d'un empleat, d'ençà que s'incorpora la plantilla fins quan es jubila. És una plataforma incialment pel món acadèmic, però que creiem que serà molt interessant per comercialitzar", destaca el director general de Grupo Castilla, Carles Castilla.

Grupo Castilla està especialitzada en la creació de softwares i manté un fort vincle amb la URV, donat que més de la plantilla de l'empresa prové d'aquesta universitat. Durant els darrers anys, l'empresa ja ha col·laborat activament acollint estudiants de pràctiques.

Paraules clau: