Back to top

"Solidaritat per baixar la brossa"

L'Ajuntament de Reus compta amb una borsa de més de 150 persones que s'han ofert per fer voluntariat aquests dies de crisi sanitària.
Gent gran.

El consistori reusenc assegura que des de la declaració de l'estat d'alarma, la ciutat ha rebut una allau de solidaritat. Fins a 156 persones s'han inscrit en la borsa de voluntariat que gestiona l'Ajuntament. Més enllà de les entitats que s'han autoorganitzat, el consistori està elaborant un registre per fer parelles d'ajuda per col·laborar en diverses accions quotidianes que es compliquen davant del confinament.

Calculen que ja es comptaria amb una quinzena de parelles d'ajuda. Des del consistori subratllen la peculiaritat de la col·laboració ciutadana que, sovint, consistirà en baixar la brossa d'un veí. Un fet que es pot convertir en una complicació, sobretot per a la gent gran. Els "emparellaments" d'ajuda passen per fer una entrevista telefònica amb el voluntari i crear les parelles en funció del barri i de les necessitats.

Relleu de voluntaris

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca que s'ha pogut veure com en altres espais, com el menjador social, hi ha hagut un relleu de voluntaris. Molts d'ells eren majors de 65 anys i davant de les exigències sanitàries, aquests s'han pogut substituir per gent més jove que busca posar el seu gra de sorra.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades