Back to top

Tarragona arriba al gener als 76.679 aturats

L'atur augmenta a Catalunya, al mes de gener, de gairebé 15MIL persones, registrant una xifra total de desocupats de més de 661MIL persones. A la demarcació de Tarragona l’atur supera els 76MIL parats, convertint-se així en la segona província catalana amb més atur només per darrere de Barcelona. A l'Estat la desocupació també augmenta, fregant ja els 5 milions d’aturats.

Els serveis i la construcció són els dos sectors que registren més aturats a Tarragona durant el mes de gener, les dades del qual ha donat a conèixer aquest dilluns el Ministeri de Treball i Seguretat Social. Així, a la demarcació, els desocupats lligats al sector serveis superen els 47MIL, mentre que els de la construcció passen de 13MIL, tot i que el sector on més puja l’atur és a l’agricultura. Tarragona es converteix així en la segona província de Catalunya amb més aturats, només per darrere de Barcelona, amb gairebé 76MIL 700 persones a l’atur. Tot i això, Tarragona és la demarcació catalana on més augmenta l’atur aquest gener, amb un increment del 3,5%.

El fet que els serveis sigui el sector més afectat podria respondre a la contractació de reforç que molts comerços realitzen durant la campanya de Nadal, que un cop finalitzada fa que moltes persones es quedin sense feina.

A Catalunya l’increment és de 14MIL 800 persones, un 2,3% més que al desembre. La xifra total arriba a un nou rècord, més de 661MIL aturats. Tot i això, l’increment respecte el mes passat és el més baix dels últims 5 anys, el que podria significar l’inici d’una tendència a que l’atur continuï pujant però no al mateix ritme que fins ara.

A nivell de l’estat espanyol l’atur ha augmentat al gener en més de 132MIL persones, un 2,7% més que el mes anterior. En total l’atur registrat frega ja els 5 milions de desocupats.