Back to top

Tarragona és la segona demarcació en nombre d'agressions homòfobes

Segons el darrer estudi de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Tarragona és la segona demarcació que registra més incidències discriminatòries, ja siguin verbals o agressions físiques.
Lluís Romero, del col·lectiu H2O.

Diverses entitats del territori denuncien que la LGTBI-fòbia encara continua ben present a la societat actual. De fet, amb la implementació del primer Servei d'Atenció Integral per a les persones gais, lesbianes, bisexual o transexual, que s'ha posat en marxar al Baix Camp aquesta setmana, ha sortit de nou la necessitat de lluitar contra discriminacions i agressions verbals o físiques homofòbiques.

El tècnic de salut del Col·lectiu H2O, Lluís Romero, destaca que 'crec que les denúncies vénen més des del col·lectiu de nois gais i col·lectiu trans'. L'Observatori Contra l'Homofòbia destaca que les 85 casos denunciats a tot Catalunya, l'any passat, un 81% es situava a la demarcació de Barcelona, seguit d'un 8,2% a la de Tarragona, un 7% a Girona i un 3,5% a la regió de Lleida. Des del Col·lectiu H2O incideixen en la necessitat de multiplicar la formació en qüestions de gènere.

'Hem d'empoderar també els professionals del món de l'educació, del sanitari, i sensibilitzar al voltant del tema de la realitat trans i LGTB, parlar amb el gènere sentit', ha afegit Romero. Així mateix, destaquen que encara hi ha força reticència a l'hora de denunciar casos de discriminació, ja sigui en l'àmbit laboral o en l'atenció a les administracions públiques. A la vegada, fan una crida per continuar assenyalant totes aquelles situacions discriminatòries que es donen al dia a dia i utilitzar les entitats LGTBI i els SAI per canviar i avançar.

Paraules clau:

Notícies relacionades