Back to top

Tarragona recupera dades d'afiliació d'abans de la crisi

Per primer cop des de l'inici de la crisi econòmica, el Camp de Tarragona torna a superar els 230.000 afiliats a la seguretat social. Això vol dir que el nombre de treballadors s'ha situat a l'alçada de les dades que hi havia el 2008.
Cambra de Comerç

Tot i que les dades d'aturats continuen sent les més elecades de tot Catalunya, la demarcació de Tarragona va, mica en mica, recuperant les dades econòmiques d'abans de la crisi. Segons la memòria econòmica de Tarragona, el passat 2018 es van superar les 230.000 afiliciacions a la seguretat social, el primer cop des de 2008.

Juntament amb la recuperació de llocs de treball, també comencen a recuperar-se el nombre d'empreses, malgrat que aquesta tendència anirà molt més lenta. El que sí que evidencien les dades és que continuen creixent les diferències entre les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Mentre al nord, la potència de la indústria i el sector serveis permet seguir el ritme de la resta de l'economia catalana, al sud, la despoblació i la falta d'inversió dificulta la recuperació. La Terra Alta, per posar un exemple, és l'única comarca que perd llocs de treball aquest 2018.

Agenda 2030

Segons la Cambra de Comerç de Reus, però, per continuar amb el creixement cal una millora de les condicions per als empresaris. Especialment en matèria d'infraestructures. Feina que el president de l'ens, Jordi Just, ha llençat als polítics. Però els empresaris també li han donat feina a ell... En pro de millorar les relacions amb l'entorn i el territori, l'aposta ara és la responsabilitat social corporativa, amb l'agenda 2030 com a horitzó.

El sector de la construcció és un dels que es recupera amb més força a Tarragona. Per bé que segons els experts, el que hi succeeix és que ha començat a millorar més tard que a la resta de Catalunya. El turisme pateix una lleugera davallada després d'un 2017 de rècord mentre que les exportacions continuen a l'alça amb la consolidació del mercat internacional en alguns sectors.