Back to top

Toda, Mowgli i Estados Clandestinos, al MemoriReus

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

El Festival Internacional de Cinema de Reus va projectar el primer documental de la secció MemoriReus, l'espai dedicat als creadors dels territori. En total se'n podran veure tres: un dedicat a Eudard Toda, un altre sobre el naixement de l'escola Mowgli, i un sobre l'Operació Còndor d'Amèrica del Sud. Els responsables d'aquests documentals van visitar ahir el magazine de CRTV, Avui per Demà.

Un any més, el Memorimage dóna sortida als directors del territori i enguany seran tres els documentals que s'hi projectaran. Ahir ja es va poder veure 'Els nens de la jungla', un documental en el que hi ha col·laborat CRTV i que explica el naixement de l'escola Mowgli. 

A 'Les 7 vides d'Eduard Toda' descobrim qui va ser aquest il·lustre reusenc. Els seus responsables diuen que el més complicat ha estat reduir en 60 minuts la vida d'un personatge tant polifacètic. 

'Estados Clandestions', per la seva banda, no és de temàtica local. El film narra les duríssimes repressions que van patri els opositors polítics de les dictadures militars d'Amèrica del Sud durant l'Operació Còndor a la dècada dels 70. 

La premissa per poder participar al Memorimage és que els treballs que s'hi presentin incloguin imatges d'arxiu. Els documentalistes denuncien la manca de facilitats alhora d'adquirir aquest tipus d'imatges.

'Estados Clandestions' i el documental de Toda es projectaran aquesta tarda al Teatre Bartrina. Com a novetat, molts dels documentals del festival es podran veure fins el dia 27 mitjançant la plataforma Filmin.