Back to top

Torna el pessimisme entre els empresaris

Els empresaris del territori veuen amb cert pessimisme la situació econòmica actual i futura. Així ho corrobora l'últim radar del 1r i 2n trimestre de 2019 presentat per la cambra de comerç de reus aquest matí. L'estudi també ha analitzat l'escenari d'un presumible Brèxit, que també preocupa els empresaris, tot i que no s'hi estan enfrontant activament.
Radar Cambra Comerç

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat l'últim Radar que mostra les percepcions i l'índex de confiança de les empreses de la demarcació dels dos primers trimestres de l'any 2019.

Les conclusions mostren que des del tercer trimestre de l'any passat els empresaris veuen amb incertesa la situació econòmica actual però també el futur. Mentre que veuen amb optimisme la pròpia activitat, la de les empreses de l'entorn i el turisme, la inversió de les administracions, la inestabilitat de la situació política catalana respecte l'estat i les polítiques econòmiques dels governs són els factors que fan percebre aquesta negativitat.

El Radar també estudia el context d'un hipotètic Brèxit i la repercussió que aquest pot tenir sobre l'economia de la zona. Les empreses són optimistes sempre que el Brèxit es produeixi mitjançant un acord però en canvi, la percepció és molt negativa quan es parla d'una sortida del Regne Unit de manera unilateral. Les companyies confien que la Cambra hauria de prendre accions com identificar-ne els riscos, informar i buscar mercats alternatius.

La Cambra de Comerç de Reus posa de relleu la necessitat de la implicació de les empreses del territori per tenir les dades suficients per poder seguir estudiant els diversos contextos per poder prendre les mesures adients.