Back to top

Transformar la ràbia en positiva, el leitmotiv del nou festival de Cambrils

Ràbia és el nou festival de microcurtmetratges de Cambrils. El certamen neix amb la voluntat de transformar la ràbia sorgida arran dels atemptats de l'agost passat i convertir-la en quelcom positiu. Les inscripcions es poden realitzar fins aquest dimecres.
Transformar la ràbia en positiva, el leitmotiv del nou festival de Cambrils

El Festival Ràbia neix d'un grup d'amics moguts per l'amor al cinema i per capgirat la negativitat al municipi després dels atacs terroristes del 17 i 18 d'agost de l'any passat a Barcelona i Cambrils. "Hi havia una aura que no sabem ben bé com definir després dels atemptats però el que si sabem és que hi havia ràbia i s'emmarcava bé dins d'aquest sentiment cultural de transformació per poder veure més enllà", ha constat un dels organitzadors del nou certamen Jonathán Galán. Així, la voluntat és capgirar aquesta negativitat en quelcom positiu.

Els concursants comptaran a partir d'aquest divendres amb 48 hores per gravar un microcurtmetratge, el qual ha de tenir una durada màxima de dos minuts. Fins al moment s'han inscrit prop d'una trentena de participants. Si la resposta és positiva els organitzadors ja auguren que ampliaran l'oferta a llargmetratges de cara l'any vinent. I en aquesta línia, Galán ha afirmat que "volíem tornar a tenir un festival de curts i que fos aliens a l'ajuntament, comptant amb les empreses de Cambrils i la ciutadania". D'aquesta manera, es pretén recuperar el buit cultural, ja que el municipi actualment, no té cap festival dedicat al cinema.

D'altra banda, els organitzadors han explicat que el proper 21 d'abril el Cinema La Rambla de Cambrils acollirà a partir de dos quarts de sis de la tarda la projecció de tots els curts. La gala clourà al Bar Beach Point amb l'entrega dels premis. Els tres finalistes rebran guardons valorats en 1000 i 300 euros- uns premis atorgats pel jurat-, i 300 euros més pel tercer guanyador, en aquest cas concedit pel públic.